Kanelstang
SPONSORERET indhold

Kanelstang

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nam nam hvad med at bage en lækker kanelstang? Find opskriften her.

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
27. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden

Ingredienser

1 dl mælk
25 g gær
1 æg
75 g smør
ca. 275 g mel
revet skal af ½ appelsin
et nip salt
2 spsk. sukker
Fyld og pynt:
100 g blødt smør
1 spsk. kanel
2 spsk. havregryn
75 g flormelis
1 ps. korender (ca. 75 g)
æg til pensling
1 dl sigtet flormelis til glasur

  1. Hæld mælken over den smuldrede gær, og tilsæt ægget. Pisk blandingen glat. Gnid smør og mel til smulder, tilsæt appelsinskal, salt, sukker og væske. Ælt dejen letsammen, og lad den hæve en lille times tid.
  2. Sigt lidt mel over bord og dej, og ælt dejen let. Tryk dejen ud i 25 x 45 cm. Rør fyldet sammen, og bred det ud over dejen, lad 3 cm kant være fri. Rul dejen løst sammen, og knib sammenføjningen sammen. Læg pølsen på sammenføjningen.
  3. Klip eller skær dejen i skiver, der hænger sammen i bunden, og træk dem skiftevis til den ene og den anden side. Luk enderne pænt, og lad dejen efterhæve.
  4. Pensl med sammenpisket æg, og bag stangen ved 200 gr. i ca.20 min. Lad stangen køle af på en rist, og pynt den gerne med en stribe glasur, der røres af flormelis og en anelse vand.