Kanelstang med smør
SPONSORERET indhold

Kanelstang med smør

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
26. aug. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(2 stænger á ca. 10 stykker)

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 30 min.
Fryse-egnet
Dej (til 2 stænger):
125 g smør
2½ dl mælk
50 g gær
3 æg
50 g sukker
1 tsk kardemomme
½ tsk salt
ca. 650 g hvedemel
Fyld (til 1 stang):
100 g blødt smør
100 g sukker
2 spsk stødt kanel
evt. 100 g rosiner
Pynt:
1 æg
perlemelis eller flormelis

  1. Smelt smørret og tilsæt mælk. Lad det blive 37 grader varmt. Smuldr gæren ud i en skål, rør den ud med lidt af væsken og tilsæt så resten.
  2. Rør æg, sukker, kardemomme og salt i. Tilsæt melet lidt ad gangen (hold lidt tilbage) og ælt dejen igennem, til den er glat og smidig.
  3. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 30 min. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og del den i to stykker.
  4. Rul dejen ud til en rektangel ca. 25x45 cm. Rør fyldet sammen og smør det på dejen. Rul dejen sammen som en roulade og læg den på en bageplade med bagepapir.
  5. Klip eller skær huller i rouladen med ca. 3 cm mellemrum og lad stangen hæve ca. 30 min.
  6. Pensl med sammenpisket æg, drys evt. med perlemelis (hvis der ikke skal bruges glasur) og bag den ved 200 grader i ca. 20 min. Lad den afkøle på en rist.
  7. Pynt evt. med glasur rørt af flormelis og 1-2 spsk kogende vand.