Karamelpavlovaer med rabarber
SPONSORERET indhold

Karamelpavlovaer med rabarber

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det er den brune farin, der giver en lidt karamelagtig smag til denne pavlova.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
18. jun. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
8-10 personer

Ingredienser

Til bagepapiret:
10 g smeltet smør
2 tsk. majsstivelse
Desuden:
5 æggehvider
1 tsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
110 g sukker
110 g brun farin
1 spsk. majsstivelse
2 dl piskefløde
200 g græsk yoghurt, 10 %
Rabarber:
500 g rensede rabarber
150 g sukker
evt. korn af 1 vaniljestang

  1. Bland rabarberskiver, sukker og evt. vaniljekorn i en gryde, og lad det trække et par timer. Varm det langsomt op, og lad det småkoge et par min., til rabarberne er møre.
  2. Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Tilsæt eddike. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Tilsæt herefter brun farin lidt ad gangen. Rør 1 spsk. majsstivelse i.
  3. Smør bagepapiret med smør, og drys med majsstivelse. Fordel marengsen i 8-10 toppe på bagepapir. Glat toppene ud, de skal have en højde på ca. 3 cm.
  4. Bag pavlovaerne i ovnen ved 180 gr. i 5 min. på midterste ovnribbe. Skru ned til 150 gr., og bag videre ca. 40 min. Sluk for ovnen, og lad pavlovaerne køle af i ovnen. En pavlova skal have en sprød skal og et skumfidusagtigt indre.
  5. Pisk fløden til skum, og bland med yoghurt. Fordel det over pavlovaerne. Fordel halvdelen af rabarbersaucen over. Server med resten af rabarbersaucen.