'
Karbonader med sursød flødesauce
Foto: Mikkel Adsbøl
Hendes Verden

Karbonader med sursød flødesauce - opskrift fra Hendes Verden

Karbonader med sursød flødesauce

Klassiske karbonader med nyt og spændende tilbehør.

Af Bente Nissen Lundsgaard 02.aug.2017 Mad

(4 pers.)

500 g hakket kalve- el. svinekød (eller en blanding) maks. 10 % fedt
salt, peber
1 sammenpisket æg
2 dl rasp
30 g smør til stegning

Sursød flødesauce:
25 g smør
2 spsk. hvedemel
ca. 4 dl bouillon el. hjemmekogt hønse- el. kyllingefond
1 dl piskefløde
ca. 1 spsk. hvidvinseddike
ca. 1 spsk. sukker
salt, peber
Tilbehør:
kartofler og pandestegte grønsager (f.eks. af porrer, persillerødder og gulerødder)
Pynt:
friskhøvlet peberrod

  1. Form kødet til 4 karbonader. Krydr med salt og peber. Vend karbonaderne i æg og herefter i rasp. Steg dem i gyldent smør på panden. Det tager ca. 15 min. i alt, og de skal være helt gennemstegte.
  2. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet ud heri. Tilsæt bouillon lidt ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem 3-4 min. under omrøring. Tilsæt fløde, hvidvinseddike, sukker, salt og peber. Kog kort saucen op, og smag til.
  3. Server saucen til karbonaderne sammen med kartofler og stegte grønsager. Pynt retten med friskrevet peberrod.
Henter...