Kardemommekage med kirsebær
SPONSORERET indhold

Kardemommekage med kirsebær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn kage der kan fryses, egner sig både til strandtur og skovtur, da den er nem at transportere eller kaffebordet derhjemme.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 50 min.
Fryse-egnet
(1 sandkageform, ca. 12 skiver)
175 g smør (blødt)
300 g sukker
3 æg (sammenpisket)
½ stang vanilje (kornene)
1 tsk citronskal (usprøjtet, fintrevet)
225 g hvedemel
1½ spsk stødt kardemomme
1 tsk bagepulver
1½ dl tykmælk (eller ymer)
½ dl citronsaft
75 g pistacienøddekerner (eller mandelsplitter, hakkede)
Tilbehør:
Kirsebær (gerne danske i sæson)

  1. Rør smør med sukker, til det er skummende hvidt. Rør et æg i ad gangen. Tilsæt vanilje og citronskal.
  2. Bland hvedemel med kardemomme og bagepulver. Drys denne blanding i dejen og rør.
  3. Tilsæt derefter tykmælk eller ymer, citronsaft og pistacienødder eller mandelsplitter.
  4. Fyld dejen i en smurt sandkageform. Bag den ca. 50 min. ved 175 grader.
  5. Servér med kirsebær.