Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: 5 min.
Køletid: 3 timer
Ikke fryse-egnet
Rabarber:
500 g rabarberstilke (skåret i 3 cm’s snitter)
150 g rørsukker
Fromage:
1 stang vanilje
2 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk sukker
4 blade husblas
½ l økologisk kærnemælk
2 pasteuriserede æggehvider
3 spsk sukker
1 dl piskefløde
Krymmel:
4-6 ingefærkager
- Bland rabarber med rørsukker i en gryde og varm det op under låg. Tag låget af og lad frugten simre akkurat mør (ca. 5 min.). Hæld det straks i en skål til afkøling.
- Fromage: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk dem sammen med sukker og æggeblommer. Udblød husblassen i koldt vand, knug vandet af den og smelt den i 1 dl kærnemælk ved meget svag varme.
- Tag gryden af varmen og tilsæt resten af kærnemælken lidt ad gangen. Rør kærnemælken i æggeblommemassen. Pisk æggehviderne stive med sukker og pisk fløden til skum. Vend æggehvider og flødeskum i kærnemælksblandingen, når den begynder at stivne.
- Fordel rabarber og fromage i dessertglas og stil dem koldt min. 3 timer.
- Knus ingefærkagerne groft og drys dem over desserterne inden servering.