suppe opskrift
SPONSORERET indhold

Få varmen: Karrykrydret gulerodssuppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Eksotisk suppe med krydret hasselnøddeyoghurt, som du vil lave igen og igen

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
08. feb. 2018 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

1 spsk majsolie
1 lille hakket løg
1 fed knust hvidløg
250 g snittede gulerødder
1 kartoffel i tern
1 udkernet, fintsnittet rød chili
2 cm friskreven ingefær
1-2 tsk rød karrypasta
50 g røde linser
¾-1 liter grønsags- eller hønsebouillon
salt, friskkværnet peber
SPICY YOGHURT:
2 dl tyk, græsk yoghurt 10 %
½-1 tsk spidskommen
ca. ½ reven agurk
25 g ristede, grofthakkede
hasselnøddekerner
2 spsk frisk mynte
SERVERING:
4 fuldkornspitaer
1 spsk olivenolie til pensling
lidt knust spidskommen, koriander og flaget havsalt

Sådan gør du:

  1. Varm olien i en gryde og sauter løg, hvidløg, gulerødder, kartoffel samt chili og ingefær heri under omrøring.
  2. Tilsæt karrypasta og sauter kort, før linser og bouillon hældes ved. Lad det hele snurre ca. 30 minutter.
  3. Blend eller purer suppen, varm den igennem og smag til med yderligere krydderier som salt og peber.
  4. Rør og smag yoghurten til med spidskommen, salt, peber og den revne, agurk samt hasselnøddekerner og friskhakket mynte.
  5. Server yoghurten til suppen med lune fuldkornspitaer. Flæk pitabrødene horisontalt. Pensl dem med lidt olie, drys krydderier på og rist dem gyldne og sprøde i ovnen.

Energi pr. person: 400 kcal, fedt 30%, protein 14%, kulhydrat 56%