Opskrift på kartoffel-ærtesuppe
SPONSORERET indhold

Kartoffel-ærtesuppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
09. okt. 2009 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 hakket løg
2 hakkede fed hvidløg
2 stilke fintsnittet bladselleri
2 tsk olivenolie
1 kg kartofler i tern
1-1,2 l grøntbouillon
et par kviste timian
250 g ærter
1 dl fløde 9%
salt, peber.
Servering:
4 skiver landbrød
2 tsk olie
75 g røget tun i tynde skiver.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    550 Kcal
  • Fedt:
    16 %
  • Protein:
    18 %
  • Kulhydrat:
    66 %

Sådan gør du

Sautér løg, hvidløg og bladselleri i olie et par minutter. Kom kartoflerne ved, rør om og tilsæt ca. 1 l bouillon samt timian.

Kog til kartoflerne er møre, tilsæt derefter ærterne og kog dem med i et par minutter.

Blend suppen med fløde, tilsæt evt. yderligere bouillon til den ønskede konsistens og smag godt til med krydderier.

Pensl brødene med lidt olie, rist dem sprøde, skær dem i hapser og servér med røget tun til suppen.