Kartoffelsuppe med porrer og rugbrødschips
Foto: Thomas Hergaard
Hjemmet

Kartoffelsuppe med porrer og rugbrødschips - opskrift fra Hjemmet

Kartoffelsuppe med porrer og rugbrødschips

Glohed kartoffelsuppe med porrer og sprøde rugbrødschips.

Af Thomas Hergaard 12.jan.2015 Mad

4 personer

Arbejdstid: 30 min.
Ingredienser:
200 g rugbrød
800 g skrællekartofler (skrællet, tern)
2 porrer (ringe)
2 spsk smør
1 laurbærblad
8 kviste timian
vand
salt og peber

  1. Skær rugbrødet i helt tynde skiver. Skær skiverne over på tværs til trekanter. Bred rugbrødsskiverne ud på bageplader og tør dem i en 100 grader varm ovn i ca. 30 min. Lad rugbrødschipsene køle af.
  2. rugbrødschipsene køle af. Svits kartofler og porrer i smør i en stor gryde, tilsæt laurbærblad og halvdelen af timiankvistene og dæk med vand. Kog, til kartofler og porrer er helt møre.
  3. Blend suppen, til den er blank og glat. Smag til med salt og peber.
  4. Servér suppen med rugbrødschips og et drys finthakket frisk timian på toppen.
Læs alt om Suppe Hovedret
Henter...