suppe opskrift
SPONSORERET indhold

Italiensk klassiker: Kikærtesuppe og brødsticks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Italiensk klassiker med rosmarin & grillet peber, som er lækker både for øjne og mund.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
15. dec. 2014 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

2,5 dl kikærter eller 1 dåse velafdryppede kikærter
2-3 soltørrede tomater i strimler
2 dåser hakkede, flåede tomater
1-2 fed finthakkede hvidløg
1-2 tsk friske rosmarinnåle
1 laurbærblad
1 spsk olivenolie
¾-1 liter hønse- eller grønsagsbouillon
salt, friskkværnet peber
SERVERING:
2 røde peberfrugter
1 spsk fintskåret rosmarin
2 spsk reven citronskal
4 fintsnittede forårsløg
CROSTINI:
4 skiver fuldkornsspeltbrød

Sådan gør du:

Læg kikærterne i blød i koldt vand natten over. Skyl, afdryp og kom dem i en gryde med alle de øvrige ingredienser og kog suppen et par timer, til kikærterne er helt møre. Hold lidt tilbage med bouillonen og spæd til med resten senere. Vælger du kikærter fra dåse, er kogetiden kun ca. ½ time. Blend og hæld suppen tilbage i gryden, varm den igennem, spæd evt. til med yderligere bouillon og smag på krydringen.
Flæk, udkern og grill peberfrugterne, til skindet er mørkt og blistret. Flå skindet af peberfrugterne og skær dem i store fileter. Bland rosmarin, citronskal og forårsløg. Rist og skær brødet i trekanter og sæt dem på spid.
Server suppen med grillet peber og rosmarindrys samt crostini på spid.

Energi pr. person: 360 kcal, fedt 17%, protein 18%, kulhydrat 65%