Kirsebærcupcakes
Foto: Martin Dyrløv
Hjemmet

Kirsebærcupcakes - opskrift fra Hjemmet

Kirsebærcupcakes

Del på

Saftige cupcakes med masser af lækre kirsebær. Hører du til dem, der kan lide kirsebær sammen med chokolade, kan du udelade limefrugten og vende 75 g hakket mørk chokolade og 1-2 spsk. mælk/fløde i dejen, inden du bager kagerne.

Af Martin Dyrløv 03.sep.2014 Mad

12 stk.

Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 20 min.
Fryseegnede uden pynt
500 g kirsebær
1 lime (økologisk)
125 g smør
125 g sukker
2 æg (str. L)
1 tsk. vaniljesukker
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
Creme:
150 g flødeost naturel
50 g flormelis
½ dl æggehvide (evt. pasteuriseret)
50 g flormelis
evt. rød frugtfarve

  1. Skyl og tør kirsebærrene. Tag de 12 flotteste fra til pynt. Udsten resten, og skær dem i kvarter. Tag ca. 1 dl bær fra til kirsebærcreme.
  2. Vask limefrugten, riv skallen fint, og pres saften.
  3. Pisk smør og sukker cremet, og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt limeskal, limesaft og vaniljesukker.
  4. Sigt mel sammen med bagepulver, og tilsæt salt. Vend melet i dejen, og pisk den hurtigt igennem.
  5. Vend kirsebærrene i dejen, og fordél den i 12 smurte eller forede muffinforme – de skal være næsten helt fyldt.
  6. Bag kagerne midt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. – tjek med en trætandstikker, om kagerne er gennembagte. Lad dem stå i formen 2-3 min., og tag dem så ud til afkøling på en rist.
  7. Hak den ene dl gemte kirsebær, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  8. Creme: Pisk flødeost cremet med sigtet flormelis, og rør kirsebærrene i.
  9. Pisk æggehviden stiv, og pisk flormelis i lidt ad gangen, til det bliver glat marengs. Vend marengsmasse og flødeostecreme sammen, og tilsæt evt. lidt rød farve.
  10. Fyld cremen i en sprøjtepose, og pynt kagerne. Sæt et helt kirsebær i toppen og servér.
Læs alt om Bagværk
Del på
Kommentarer (0)
Henter...