Ingredienser
En tærte, som kan serveres på kaffebordet eller som dessert.
Tærten smager bedst, når den serveres kold.
(6 pers.)
Arbejdstid:
45 min.
Bagetid:
ca. 40 min.
Fryse-egnet
Tærtebund:
150 g mel
100 g blødt smør
50 g sukker
3 spsk fløde
Fyld:
300 g udstenede kirsebær
25 g mandler (grofthakkede)
2 dl fløde (9%)
1/2 stang vanilje (flækket)
2 æggeblommer
100 g flormelis
1 spsk majsstivelse
Endvidere: flormelis
- Tærtedej: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. Tilsæt fløden og saml dejen.
- Rul dejen ud til en tynd plade og beklæd en smurt tærteform med den.
- Sæt tærteformen i køleskabet en halv times tid. Prik den med en gaffel og forbag den ved 185 grader i 10 min.
- Kom de udstenede kirsebær i den forbagte form. Drys mandlerne på.
- Giv fløden et opkog med den flækkede vanilje.
- Pisk æggeblommer og flormelis sammen og pisk majsstivelse i. Hæld den kogende fløde i, mens der piskes.
- Hæld cremen over kirsebærrene og bag tærten færdig ved 175 grader i 35-40 min.
- Drys med sigtet flormelis før servering.