Kirsebærtærte
SPONSORERET indhold

Kirsebærtærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
18. aug. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

En tærte, som kan serveres på kaffebordet eller som dessert.
Tærten smager bedst, når den serveres kold.
(6 pers.)
Arbejdstid:
45 min.
Bagetid:
ca. 40 min.
Fryse-egnet
Tærtebund:
150 g mel
100 g blødt smør
50 g sukker
3 spsk fløde
Fyld:
300 g udstenede kirsebær
25 g mandler (grofthakkede)
2 dl fløde (9%)
1/2 stang vanilje (flækket)
2 æggeblommer
100 g flormelis
1 spsk majsstivelse
Endvidere: flormelis

  1. Tærtedej: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. Tilsæt fløden og saml dejen.
  2. Rul dejen ud til en tynd plade og beklæd en smurt tærteform med den.
  3. Sæt tærteformen i køleskabet en halv times tid. Prik den med en gaffel og forbag den ved 185 grader i 10 min.
  4. Kom de udstenede kirsebær i den forbagte form. Drys mandlerne på.
  5. Giv fløden et opkog med den flækkede vanilje.
  6. Pisk æggeblommer og flormelis sammen og pisk majsstivelse i. Hæld den kogende fløde i, mens der piskes.
  7. Hæld cremen over kirsebærrene og bag tærten færdig ved 175 grader i 35-40 min.
  8. Drys med sigtet flormelis før servering.