'
Opskrift på klassisk kærnemælkskoldskål
Foto: Line Thit Klein | Klassisk kærnemælkskoldskål
ALT for damerne

Opskrift på klassisk kærnemælkskoldskål

Klassisk kærnemælkskoldskål

Koldskålen er en klassiker, når temperaturen siger – og den bliver kun bedre af at du laver den selv. Dejlig som mellemmåltid eller en let dessert.

Af Cecilie Svensson 21.apr.2017 Mad

20 MIN.

Koldskål til 7 personer

4 pasteuriserede æggeblommer
6 spsk flormelis eller efter smag
korn fra 1 vaniljestang
skal og saft af 1 økologisk citron
4 dl ymer
1 l økologisk kærnemælk
½ l fløde

Sådan laver du kærnemælkskoldskål

1. Pisk æggeblommerne med flormelis og vaniljekorn til massen er tyk og cremet. Vend resten af ingredienserne undtagen fløden i.

2. Pisk fløden til let flødeskum og vend en tredjedel i koldskålen. Lad koldskålen stå koldt, indtil servering

3. Læg resten af flødeskummet ovenpå koldskålen som små, lette flødeskumsskyer.


Se også opskrift på Risotto med mynte, ærter og asparges

 

Tip
Spis evt. kammerjunker til, drys med en god musli eller spis den med sæsonens bær.
Henter...