Stenaldermad
SPONSORERET indhold

Klassisk stenaldermad

Hop med på trenden, og dyrk stenaldertemaet for en aften. Vi serverer den klassiske rørte tatar med en spicy hjemmerørt wasabi-mayonnaise og sprøde rodfrugtchips.

Foto: Columbus Leth
15. jan. 2016 | Opskrift | BoligLiv

KLASSISK STENALDERMAD
(4 pers.)

Tid: ca. 20 min

Wasabi-mayonnaise:
1 tsk. groft salt
1 tsk. sennep
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
1½ dl olivenolie
saft af ½ citron
friskkværnet peber
wasabi efter smag
400 g hakket oksekød til tatar
2 tsk. grovkornet sennep
salt og peber
cornichoner
friskrevet peberrod
rodfrugtchips

Tilbehør:
Ristet rugbrød

1. Kom salt og sennep i en skål, og rør det sammen. Tilsæt æggeblommer, og pisk det sammen.

2. Tilsæt olien dråbevis, mens mayonnaisen piskes enten på en blender eller med en elpisker. Mayonnaisen vil langsomt tykne, mens der piskes. Pisk, indtil der ikke er mere olie. Smag mayonnaisen til med citronsaft, peber og wasabi efter smag.

3. Ælt kød med sennep. Del kødet i 4 lige store dele, og form til flade bøffer.

4. Skær cornichoner i skiver. Top tataren med wasabimayonnaise, cornichoner, friskrevet peberrod og sprøde rodfrugtchips. Server med ristet rugbrød.



► SE OGSÅ: Lasagne asian style
► SE OGSÅ:
Marokkansk tærte med lam
► SE OGSÅ: Hverdagsklassiker med kødboller og pesto