Klassiske bagels
SPONSORERET indhold

Klassiske bagels

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bagels er små brød, som efterhånden bages mange steder i verden. De bruges især flækkede med fyld i som sandwich. Her er en klassisk opskrift på bagels.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
06. feb. 2017 | Opskrift | Hjemmet
10 stk. bagels | Total: 3 timer, 10 min

Ingredienser

Klassiske bagels

 

Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: ca. 2 timer
Kogetid: 5-10 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnede


25 g gær (½ pakke)
3 dl vand
1 tsk sukker
1 spsk salt
1 spsk olie (neutralt smagende f.eks. raps- eller vindruekerneolie)
250 g sigtemel
ca. 225 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling


Drys: sesamfrø eller blå birkes

Sådan laver du klassiske bagels

1.  Opløs gæren i fingerlunkent vand (ca. 40 grader) og tilsæt sukker. Lad blandingen stå en halv times tid, til den skummer.

2. Tilsæt salt, olie og sigtemel og derefter hvedemelet gradvist. Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.

3. Lad dejen hæve ca. 1 time og 30 min. Tril 10 lange pølser à 25-28 cm. Form dem til ringe på et melstrøet bord og tryk enderne godt sammen. Lad dejringene efterhæve 30 min.

4. Bring en stor gryde med vand i kog. Kog dejringene 2-3 stykker ad gangen i 2 minutter, så de hæver.

5. Tag dem op med en hulske og læg dem tilbage på bagepapir på to bageplader.
Pensl med æg og drys evt. med birkes eller sesamfrø. Bag bagels straks i en 225 grader varm ovn med varmluft i ca. 15 min., til de er pænt gyldne i farven og lyder hult, når man banker på dem i bunden.

6. Lad bagels-ringene køle af på en bagerist. Hvis de skal fryses, er det bedst at lægge dem i fryseposer, mens de stadig er