Frikadelle opskrift
SPONSORERET indhold

Klassiske frikadeller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sådan laver du den bedste frikadellefars og steger de lækreste frikadeller. En klassisk opskrift på den danske ret, som aldrig slår fejl.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
08. mar. 2022 | Opskrift | ALT for damerne
Frikadeller til 4 personer | Total: 25 min

Ingredienser

Frikadeller uden dikkedarer eller fancy ingredienser - her er opskriften på de helt almindelige og klassiske danske frikadeller med hakket kalv & flæsk eller almindeligt svinekød.

Det skal du bruge til frikadellerne:

  • 500 gram hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk,
  • 1 mellemstort løg
  • 1 æg
  • 3 spsk mel
  • 1-1,5 dl mælk
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber

    Lyst til lidt sundere frikadeller?
    Så prøv vores opskrift på Sunde frikadeller med brun sovs 

Sådan laver du frikadeller

  1. Hak løget helt fint (gerne på en minihakker) og rør det i kødet med æg, mel, mælk, salt og peber. Rør til du har en lind fars.
  2. Har du tid, så lav farsen god tid i forvejen, og sæt den nogle timer i køleskabet – så trænger smagen bedre ind.
  3. Steg frikadellerne på en pande i fedtstof ved jævn varme ca. 6 min. på hver side. 

PRØV OGSÅ: Lav pasta på den sunde måde

Vidste du...

Frikadeller er indbegrebet af en dansk middagsbords klassiker, men ifølge Gastronomisk Leksikon kommer frikadeller faktisk fra Italien, hvor fritta betyder noget, der er stegt.

SE OGSÅ: Familiemad: Svensk pølseret, lasagne, frikadeller  & pizza med mere grønt og mindre fedt

3 gode tip til dine hjemmelavede frikadeller

  1. Start med at røre salt og kød sammen - det giver kødet en 'sej' konsistens, og resten af ingredienserne bindes bedre til farsen.
  2. Husk, at en frikadellefars ikke skal være for fast - farsen skal faktisk tit være mere flydende, end du tror.
  3. Steg frikadellerne i en blanding af olie og smør - så brænder de ikke så let på.

SE OGSÅOpskrift på julefrikadeller

Vil du gerne have flere gode tips til frikadeller? Se videoen Sådan laver du klassiske frikadeller 

frikadeller-w.jpg

Frys dine frikadeller, og lav en nem aftensmad

Vil du gerne gøre det let for dig selv, så kan du med fordel lave dobbelt portion, når du alligevel står og steger de lækre frikadeller. På den måde kan du fryse de ekstra frikadeller ned og gemme dem til en anden dag, hvor aftensmaden skal være lettere. 

Du kan også bruge tricket, hvis du skal have gæste og gerne vil have styr på maden i forvejen. Her kan du stege frikadellerne nogle dage før og opbevare dem på køl, eller du kan lave dem længere tid i forvejen og så lægge dem i fryseren. Det vil kunne hjælpe dig til mere tid og overskud på selve dagen, hvor gæsterne kommer. 

Prøv vores andre frikadeller 

Hos ALT.dk har vi både den helt klassike opskrift og en en masse andre gode opskrifter på frikadeller, som du kan kaste dig ud i, hvis du vil vil prøve nogle ny versioner. Vi har frikadeller, hvor du udskifter det hakkede kalv og flæsk med enten andet kød eller med grøntsager. 

Du har altså rig mulighed for at kombinere dine favoritprodukter med den gode gamle frikadelle. Se blandt andet følgende opskrifter:

Anbefalet til dig