Klatkager af risengrød
Foto: Line Thit Klein | Klatkager er en klassisk julespise og en super god måde at få udryddet risengrødsresterne på.
ALT for damerne

Opskrift på klatkager

Klatkager med æble-brombær-kompot

Brug dine rester af risengrød til at lave de lækreste klatkager. Få opskriften på de nemme klatkager her:

Af Pernille Skjødt 16.dec.2016 Mad

20 MIN.

15-30 stk. klatkager

2 æbler
75 g sukker
½ vaniljestang
200 g frosne brombær
1 tsk revet citronskal
5 dl kold risengrød
3 spsk kartoffelmel
1 æg
2 ½ spsk sukker
smør til stegning.

Sådan laver du klatkager

Skræl æblerne, og skær dem i tern. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom æbler, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i gryden, og kog det med
en ½ dl vand i bunden, til æblerne begynder at mose lidt. tilsæt brombærrene,
og kog fortsat 5 min. Smag til med revet citronskal og evt. lidt ekstra sukker. Kom kompotten på sylteglas, indtil den skal spises.


Rør den kolde risengrød sammen med kartoffelmel, æg og sukker. Brun smørret let på en pande, og kom dejen på panden med en spiseske. Steg klatkagerne gyldne og lækre ved middelvarme. 2 min. på hver side. 

 

Servér klatkagerne med en skefuld æble- brombærkompot. får I ikke spist det hele, er æble-brombærkompotten også
god på morgenbordet.

TIP

Du kan også servere klatkagerne helt simpelt med lidt kanelsukker og frisk frugt.

Henter...