Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Tærtedej:
225 g hvedemel
2 tsk sukker
½ tsk salt
100 g smør (smeltet)
3-4 spsk mælk el. fløde
Fyld:
100 g grovvalsede havregryn
100 g valnøddekerner (hakkede)
4 æg
75 g sukker
75 g farin
3 spsk mel
1 tsk stødt kanel
½ tsk salt
2 ½ dl sirup (el. flydende honning)
50 g smør (smeltet)
1 tsk vaniljesukker
1 usprøjtet citron el. appelsin (fintrevet skal)
Tilbehør:
flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader alm. ovnvarme.
- Tærtedej: Bland de tørre ingredienser i en skål og tilsæt afkølet smør og mælk. Saml dejen og pres den ud i en tærteform (24-26 cm). Læg evt. en frysepose eller et stykke film hen over dejen for at undgå klistrede fingre, når dejen presses ud i formen. Sæt formen i køleskabet, mens du laver fyldet.
- Bred havregryn og grofthakkede valnødder ud på en bageplade med bagepapir og rist dem gyldne i ovnen i ca. 10 min. Lad dem afkøle.
- Pisk æggene let sammen. Bland sukker og farin sammen med mel, kanel og salt og rør æggene i. Tilsæt sirup, smeltet smør, vanilje og fintrevet citrusskal. Vend havregryn og valnødder i og hæld fyldet i tærtebunden.
- Bag tærten 45-55 min. Tjek med en tandstikker, om tærten er gennembagt, og stil den til afkøling på en rist.