Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Boller i karry opskrift

Kødboller i karry

Den gode, klassiske ret, boller i karry, som naturligvis ledsages af ris.

Bedømmelse
Boller i karry til 4 personer

Opskriften indeholder sponsorerede links

1 tsk salt
½ kg hakket svine- eller kalvekød
1 æg
1 spsk løg (revet)
3 spsk mel
2 dl bouillon (eller mælk)


Karrysovs til boller i karry:
1 lille løg (finthakket)
3 spsk smør
½ spsk karry (gerne mere)
1 revet æble (lille)
3 spsk mel
ca. 6 dl af vandet fra kødbollerne

► Det er nemmere at lave lækker mad med en god tykbundet kasserolle. Se det store udvalg af kasseroller hos Bageren og Kokken

Sådan laver du boller i karry

Rør salt i kødet, til det er sejt. Rør de øvrige ingredienser i. Lad farsen hvile en halv time.

 

Bring letsaltet vand i kog. Form boller af farsen med en spiseske og kog dem i 8-10 min. Svits løg klart i smørret og svits karry med. Tilsæt æble.

 

Rør melet i og spæd med væden. Kog kort og smag til. Servér bollerne i karrysovsen og byd løse ris til.

Fakta om karry

Karry er den eksotiske krydderiblanding, som bruges i helt traditionelle, danske retter som boller i karry, kalvekød i karry, suppe, sovs og meget, meget mere.

 

For at få smagen rigtig frem bør karry altid ristes i fedtstof, inden de øvrige ingredienser kommes i.

Ingredienser

12

Tilberedning

ca. 1 TIME 0 MIN.

Type

Svin

Specialkost

Kategori

Hovedret

Nationalitet

Dansk

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok