Kødboller i mandelsovs
SPONSORERET indhold

Kødboller i mandelsovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv kødboller med mandelsovs en ny og spændende måde at servere hakket kød på.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Stege/kogetid: 15 min.
200 g hakket okse eller svinekød
1 skive lyst brød
1 fed hvidløg
1 æg
salt og peber
mel
1-2 spsk olivenolie
30 g mandler
1 dl hvidvin
1 dl bouillon
persille
Tilbehør:
Ris eller pasta og grønsager

  1. Skær skorperne af brødet og hak det fint sammen med pillet hvidløg.
  2. Ælt halvdelen af blandingen med kødet og tilsæt æg, salt og peber.
  3. Form farsen til små kødboller, tril dem i mel og brun dem gyldne på en pande med olie. Hak mandlerne og vend dem sammen med resten af brødet og hvidløg.
  4. Tag kødbollerne af panden og steg nu mandelblandingen gylden.
  5. Tilsæt vin og bouillon og giv det et opkog.
  6. Læg kødbollerne i sovsen og lad retten simre 10 min. Tilsæt evt. lidt vand eller bouillon.
  7. Drys med persille og servér straks med det valgte tilbehør.