Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Stege/kogetid: 15 min.
200 g hakket okse eller svinekød
1 skive lyst brød
1 fed hvidløg
1 æg
salt og peber
mel
1-2 spsk olivenolie
30 g mandler
1 dl hvidvin
1 dl bouillon
persille
Tilbehør:
Ris eller pasta og grønsager
- Skær skorperne af brødet og hak det fint sammen med pillet hvidløg.
- Ælt halvdelen af blandingen med kødet og tilsæt æg, salt og peber.
- Form farsen til små kødboller, tril dem i mel og brun dem gyldne på en pande med olie. Hak mandlerne og vend dem sammen med resten af brødet og hvidløg.
- Tag kødbollerne af panden og steg nu mandelblandingen gylden.
- Tilsæt vin og bouillon og giv det et opkog.
- Læg kødbollerne i sovsen og lad retten simre 10 min. Tilsæt evt. lidt vand eller bouillon.
- Drys med persille og servér straks med det valgte tilbehør.