Lækre kødboller med oregano og parmesanost - perfekte til pasta
Lækre kødboller med oregano og parmesanost, der passer perfekt til pasta. Her har vi lavet kødbollerne i ovnen - bagt i et ovnfast fad med sammen med tomater.
Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stege/bagetid: ca. 20 min.
Fryse-egnet
250 g hakket oksekød
1 spsk frisk oregano (eller 1 tsk tørret)
1⁄2 tsk citronskal (fint revet)
3 spsk parmesanost eller grana (fint revet)
1 spsk rasp friskkværnet peber
1 dl hvidvin eller vand
250 g cherrytomater
1 tsk olivenolie
Tilbehør: god pasta
Sådan laver du kødboller med oregano
1. Ælt det hakkede kød med oregano, citronskal, parmesanost, rasp og peber.
2. Tilsæt hvidvin eller vand. Form 12-14 kugler på størrelse med cherrytomaterne.
3. Tril kødbollerne i olie. Læg dem sammen med tomaterne i et ovnfast fad. Sæt det i en 225 grader varm ovn og bag ca. 20 min., til kødet er gennemstegt.
4. Servér med rygende varm pasta.
TIP: God tørret pasta
Den bedste pasta laves af durumhvede, den har en mat og lidt ru overflade. Se på pakken – der skal helst stå 100 % durumhvede eller „pasta di semola di grano duro". Pasta af god kvalitet bliver ikke klistret, men har godt bid.