Opskrift på kogt æblemos

Kogt æblemos

Æblemos smager godt både som tilbehør og i kager og desserter. Denne æblegrød er fryseegnet og rigtig god i en gammeldags æblekage.

Bedømmelse
1 liter æblemos

Kogt æblemos


Fryse-egnet

1 ½ kg madæbler (f.eks. belle de boskoop)
1 dl vand
1/2 stang vanilje eller kanel
ca. 75 g sukker
1 spsk citronsaft

Sådan laver du kogt æblemos

Skræl æblerne og skær dem i både uden kernehus.


Kom dem i en gryde med vand og vanilje eller kanel. Lad dem dampe møre under låg. 

 

Tag låget af, rør rundt og kog æblerne til en tyk mos.

 

Smag til med sukker og citronsaft og sæt mosen til afkøling.

Tip

Du kan erstatte op til 75% af fedtstoffet i mange kageopskrifter med æblemos. Skær også ned på sukkeret, hvis æblemosen er sødet.

Frysetip: 
Fyld æblemos i fryseposer og læg dem fladt på en plade i fryseren, så de både fryser hurtigt og hurtigt kan tøs op.

ingredienser

4

tilberedning

ca. 0 minutter

specialkost

kategori

Dessert

nationalitet

energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

tags

Æbler
Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok