Kogt æblemos
Foto: Thomas Hergaard
Hjemmet

Kogt æblemos

Kogt æblemos

Del på

Æblemos smager godt både som tilbehør og i kager og desserter. Denne æblegrød er fryseegnet og rigtig god i en gammeldags æblekage.

Af Sandra Leigh Draznin 02.nov.2015 Mad

1 liter æblemos

Kogt æblemos


Fryse-egnet

1 ½ kg madæbler (f.eks. belle de boskoop)
1 dl vand
1/2 stang vanilje eller kanel
ca. 75 g sukker
1 spsk citronsaft

Sådan laver du kogt æblemos

Skræl æblerne og skær dem i både uden kernehus.


Kom dem i en gryde med vand og vanilje eller kanel. Lad dem dampe møre under låg. 

 

Tag låget af, rør rundt og kog æblerne til en tyk mos.

 

Smag til med sukker og citronsaft og sæt mosen til afkøling.

Tip

Du kan erstatte op til 75% af fedtstoffet i mange kageopskrifter med æblemos. Skær også ned på sukkeret, hvis æblemosen er sødet.

Frysetip: 
Fyld æblemos i fryseposer og læg dem fladt på en plade i fryseren, så de både fryser hurtigt og hurtigt kan tøs op.

Læs alt om Æbler Søde sager Dessert
Del på
Kommentarer (0)
Henter...