Foto: Mikkel Adsbøl
fit living

Kokos & lime-suppe

Del på

Nem og hurtig suppe med asiatisk inspiration.

Af Henrik Duer, Stine Junge Albrechtsen & Susanne Knutzen 26.jun.2015 Mad

4

500 g kyllingefilet
1 stor porre (ca. 280 g)
4 store gulerødder (ca. 300 g)
1 spsk rapsolie
2 spsk karry
8 dl færdig hønsebouillon eller fond
2 dl light kokosmælk (6 % fedt)
2 spsk sojasauce
2 spsk limesaft
salt, peber
200 g kikærter, drænet fra dåse
4 stk. fuldkornsboller (75 g pr. stk.)

Sådan gør du:

Skær kyllingefilet i små tern. Kødet steges ikke inden anvendelse, men koger mørt i suppen, og derfor er det vigtigt, at ternene er små. Rens porre, og skræl gulerødder. Skær begge dele i tynde skiver. Opvarm olien i en stor gryde ved høj varme, og tilsæt karryen. Svits porre og gulerødder i karryolien, og skru ned til svag varme. Tilsæt bouillon, kokosmælk, sojasauce og limesaft samt salt og peber. Lad suppen koge ved svag varme i ca. 5 minutter under låg. Tilsæt kyllingeternene, og lad suppen koge videre i 5-8 minutter, til kødet er mørt. Tag et stykke op, og skær igennem for at tjekke, at det ikke er råt i midten.

Energi pr. portion: 508 kcal, fedt 14 g, kulhydrat 54 g, protein 40 g

Opskriften er fra kogebogen: Tab 12 kilo på 12 uger

Læs alt om Sund aftensmad
Del på
Kommentarer (0)
Henter...