SPONSORERET indhold
Kokoslagkage med limecreme
Hjemmebagte kokos/limebunde er lagt sammen med en limemarengscreme og kokosmel til denne lækre lagkage. Cremen øverst er farvet med grøn frugtfarve.
1 kage, ca. 16 stykker
Ingredienser
Arbejdstid: 1 1⁄2-2 timer
Bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Kagebunde:
6 æg
1 dåse kokosmælk(light)
3 limefrugter (skal + 3⁄4 dl saft)
350 g hvedemel
75 g kokosmel
2 tsk bagepulver
1⁄4 tsk salt
150 g smør
250 + 50 g sukker
Endvidere: smør og kokosmel til formene
Creme/glasur:
400 g sukker
1⁄4 tsk vinsyre
1 knsp salt
3 æggehvider (1 dl)
3 limefrugter (skal + 3⁄4 dl saft)
150 g kokosmel
evt. grøn frugtfarve
- Tænd ovnen på 180 grader. Smør 2 springforme (22 cm) med smør og drys dem med kokosmel.
- Del æggene i hvider og blommer. Rør kokosmælk sammen med fintrevet limeskal og limesaft. Bland mel med kokosmel, bagepulver og salt. Pisk smør og sukker cremet og pisk æggeblommerne i lidt ad gangen.
- Rør kokosmælk/ lime og mel/ kokosmel i dejen skiftevis lidt ad gangen. Pisk æggehviderne stive og pisk det sidste sukker i. Vend dem forsigtigt i dejen og fordél den i de 2 forme.
- Bag kagerne 45-60 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og lad dem stå i formene i 10 min., inden de tages ud og sættes på en rist.
- Bland sukker, vinsyre, salt, æggehvider, fintrevet limeskal og limesaft i en stor skål og stil den i en gryde med næsten kogende vand. Pisk cremen med en håndmikser, til den er let og luftig og kan holde i toppe (det tager 7-8 min.). Tag skålen af varmen og pisk et par min. til.
- Del de to kager i to bunde, så der bliver fire i alt. Læg dem sammen med halvdelen af cremen og drys lidt kokosmel mellem hvert lag. Rør evt. lidt grøn frugtfarve i resten af cremen og bred den ud over kagen. Lav små toppe på overfladen med skaftet af en teske og tryk kokosmel i glasuren kanten rundt. Stil kagen et køligt sted (evt. i køleskab) indtil servering.