Brownies med marengs og kokos
Foto: Columbus Leth
BoligLiv

Brownies med kokosmarengs

Kokosmarengs brownie

Denne kokosmarengs brownie er tæt, klæg og har en intens chokoladesmag.

Af Lone Kjær 06.mar.2017 Mad

Kokosmarengs BROWNIE

Tid: ca. 20 min. plus bagetid
(12 stykker)

150 g smør
100 g mørk chokolade
3 æg
275 g sukker
75 g hvedemel
25 g kakaopulver
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker

Kokosmarengs:
2 æggehvider
125 g sukker
75 g kokos

1. Tænd ovnen på 170 grader. Smelt smørret, og tilsæt chokolade. Rør, til chokoladen er opløst, og afkøl.

2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Bland hvedemel med kakaopulver, bagepulver og vaniljesukker, og vend i æggemassen sammen med chokoladeblandingen.

3. Fordel dejen i en ildfast form – ca. 20 x 20 cm – foret med bagepapir. Bag kagen i 20-25 min. Den skal stadig føles lidt løs i overfladen. Afkøl kagen.

4. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret gradvist, mens der stadig piskes. Når massen er tyk og cremet, vendes kokos i.

5. Top kagen med kokosmarengs, og brænd marengsen med en gasbrænder, eller bag kagen i ovnen ved 250 grader i ca. 3 min., så overfladen får en flot gylden farve.



Henter...