Kold gulerodssuppe med jomfruhummersalat
SPONSORERET indhold

Kold gulerodssuppe med jomfruhummersalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
02. jun. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Stege/bagetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
Suppe:
500 g gulerødder (skiver)
2 skalotteløg (fintsnittet)
2 fed hvidløg (pillede)
10 g frisk ingefær (fintsnittet)
1 usprøjtet appelsin
1 usprøjtet citron
salt og peber
1 spsk olivenolie
5-6 dl kærnemælk eller tynd yoghurt
evt. koldt vand
Jomfruhummersalat:
200 g rå jomfruhummerhaler
1 spsk jomfruolivenolie
1 fed hvidløg (finthakket)
1 lille bundt bredbladet persille

  1. Vend gulerødderne sammen med skalotteløg, hvidløg, ingefær, fintrevet appelsin- og citronskal, salt, peber og olivenolie og læg dem i en bradepande med bagepapir.
  2. Dæk tæt med stanniol og sæt bradepanden i ovnen. Tænd på 200 grader og lad det bage 1 time. Tag stanniolen af de sidste 10 min. Tjek, at gulerødderne er helt møre.
  3. Blend det hele sammen med appelsinsaft og kærnemælk og smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt evt. koldt vand til passende konsistens. Stil suppen i køleskab min. 3 timer.
  4. Pil jomfruhummerhalerne og skær dem i 2 cm tykke skiver. Rist dem hurtigt på en pande med olivenolie. Tilsæt hvidløg, salt og peber og hæld det over i en skål til afkøling. Smag til med citronsaft og tilsæt grofthakket persille.
  5. Anret suppen i portionsskåle eller glas og top op med jomfruhummersalat.