SPONSORERET indhold
Kold laks med sauce tatare
Dejlig nem frokostret, der både kan og skal laves i god tid.
4 personer
Ingredienser
4 portionsstykker laks
2 dl vand
2 spsk. eddike
10 peberkorn
1 lille laurbærblad
et par skiver citron og nogle stilke af krydderurterne til saucen
4 spsk. finthakkede, blandede krydderurter, f.eks. dild, estragon og persille
lidt revet skal af lime og en smule finthakket chili
salt og peber
200 g græsk yoghurt 10 %
salater til anretning
- Kog vandet op med eddike, peber, laurbærblad, citron og stilke af krydderurter. Læg fisken i kogevandet, og lad det koge så småt, at det bare perler i ca. 8 min. Mærk med en finger, fisken skal føles fast. Tag stykkerne op, dæk med folie, og køl dem helt af.
- Rør yoghurten med hakkede krydderurter, lime, chili, salt og peber, og fortynd evt. med lidt af den siede kogelage. Lad den trække til næste dag.
- Anret portionsvis med lidt salat.