Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Ingredienser:
750 g tomater
1 stor rød peberfrugt
2 skalotteløg (eller 1 lille løg)
2-3 kviste frisk oregano (eller timian/merian)
½ dl olivenolie
ca. ½ l kold grøntsagsbouillon (eller vand)
ca. 2 tsk. vineddike
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
5-6 tykke skiver hvedebrød
høvlet parmesanost (flager)
- Skær blomsterne på tomaterne væk, og fjern kernerne i peberfrugten. Skær tomater og peberfrugt i grove stykker. Hak løg fint.
- Blend grøntsagerne med blade af oregano og olie til jævn konsistens. Spæd med kold bouillon til passende konsistens. Smag til med eddike, salt og peber.
- Skær brødskiverne i pinde. Rist dem sprøde på alle sider på en tør pande.
- Opbevar suppen i en flaske i en køletaske eller termokande. Suppen kan drikkes af en kop. Drys med parmesanost ved servering, og giv ristede brødpinde til.