Kold tomatsuppe med brødpinde
SPONSORERET indhold

Kold tomatsuppe med brødpinde

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Line Falck Foto: Line Falck
13. jul. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Ingredienser:
750 g tomater
1 stor rød peberfrugt
2 skalotteløg (eller 1 lille løg)
2-3 kviste frisk oregano (eller timian/merian)
½ dl olivenolie
ca. ½ l kold grøntsagsbouillon (eller vand)
ca. 2 tsk. vineddike
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
5-6 tykke skiver hvedebrød
høvlet parmesanost (flager)

  1. Skær blomsterne på tomaterne væk, og fjern kernerne i peberfrugten. Skær tomater og peberfrugt i grove stykker. Hak løg fint.
  2. Blend grøntsagerne med blade af oregano og olie til jævn konsistens. Spæd med kold bouillon til passende konsistens. Smag til med eddike, salt og peber.
  3. Skær brødskiverne i pinde. Rist dem sprøde på alle sider på en tør pande.
  4. Opbevar suppen i en flaske i en køletaske eller termokande. Suppen kan drikkes af en kop. Drys med parmesanost ved servering, og giv ristede brødpinde til.