Ingredienser
Tid: ca. 25 min. plus hæve- og bagetid
9 store boller
4 dl koldt vand
1 dl kærnemælk
10 g gær
½ spsk. salt
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
250 g groft speltmel
ca. 400 g sigtet speltmel
KOLDHÆVEDE SPELTBOLLER - sådan gør du:
- Hæld vandet og kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie, og rør groft speltmel i dejen lidt ad gangen. Rør dernæst sigtet speltmel i, og rør godt og længe i dejen – ca. 10 min.
- Det kan anbefales at bruge en røremaskine, men ellers gøres det med håndkraft – det giver gode muskler! Konsistensen skal være som en tyk fast grød, men stadig klistret.
- Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.
- Brug en ske dyppet i vand til at fordele dejen i ‘klatter’ på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 225 grader. Pensl bollerne med vand, og drys med lidt mel.
- Bag bollerne i ca. 15 min., og afkøl på en bagerist.
► SE OGSÅ: Vafler med jordbær-ingefærsyltetøj
► SE OGSÅ: Verden bedste hindbærsnitter
► SE OGSÅ: Uimodståelige muffins