Speltboller
Foto: Columbus Leth
BoligLiv

Speltboller

Koldhævede speltboller

Del på

Her er en opskrift på koldhævede speltboller, der kan blive din nye favorit og måske få plads blandt dine yndlingsopskrifter?

Af Lone Kjær 07.mar.2016 Mad


KOLDHÆVEDE SPELTBOLLER

Tid: ca. 25 min. plus hæve- og bagetid
9 store boller

4 dl koldt vand
1 dl kærnemælk
10 g gær
½ spsk. salt
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
250 g groft speltmel
ca. 400 g sigtet speltmel

1. Hæld vandet og kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie, og rør groft speltmel i dejen lidt ad gangen. Rør dernæst sigtet speltmel i, og rør godt og længe i dejen – ca. 10 min. Det kan anbefales at bruge en røremaskine, men ellers gøres det med håndkraft – det giver gode muskler! Konsistensen skal være som en tyk fast grød, men stadig klistret.

2. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.
 
3. Brug en ske dyppet i vand til at fordele dejen i ‘klatter’ på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 min.

4. Tænd ovnen på 225 grader. Pensl bollerne med vand, og drys med lidt mel. Bag bollerne i ca. 15 min., og afkøl på en bagerist.


► SE OGSÅ: Vafler med jordbær-ingefærsyltetøj
► SE OGSÅ: Verden bedste hindbærsnitter
► SE OGSÅ: Uimodståelige muffins

Del på
Kommentarer (0)

Henter...