Opskrift på koldskål med råsyltede rabarber og shortbread
Foto: Line Thit Klein | Koldskål med råsyltede rabarber og shortbread
ALT for damerne

Opskrift på koldskål med råsyltede rabarber og shortbread

Koldskål med råsyltede rabarber og shortbread

Nyd rabarbersæsonen inden den slutter helt - inviter veninderne til middag og slut af med en omgang hjemmelavet koldskål med råsyltede rabarber og shortbread.

Af Mette Helbæk 17.maj.2017 Mad

Råsyltede rabarber

100 g sukker

2 dl vand

500 g rabarber

1 spsk citronsaft.

 

Koldskål

3 dl tykmælk

3 dl kærnemælk

1 dl piskefløde

2-3 spsk. flormelis

 

1 pakke shortbread (engelske småkager)

 

Sådan laver du koldskål med råsyltede rabarber

Rabarber: Kog vand og sukker sammen. Vask rabarberne og snit dem helt tyndt. Hæld den kogende sukkerlage over rabarberne og lad dem blive kolde.


Koldskål: Kom tykmælk og kærnemælk op i en blender sammen med halvdelen af de råsyltede rabarber og det meste af rabarberlagen. Blend til lyserød koldskål. Rør fløden i til sidst og smag til med flormelis.


Kom knust shortbread og resten af de råsyltede rabarber på toppen af koldskålen ved servering.

Henter...