Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
1 stort bundt kørvel
150 g porrer
150 g skrællede kartofler
2 spsk smør
1¼ liter vand
2 dl cremefraiche 38%
salt og peber
Toast med marineret laks:
250 g laksefilet
4 skiver groft hvedebrød
Citronmarinade:
½ tsk fennikelfrø
1 citron
4 spsk olivenolie
salt og peber
- Snit porrerne fint og skær kartoflerne i små tern. Svits porrer og kartofler i smørret i 5 min., uden at det får farve. Tilsæt vand og lad suppen kog i ca. 20 min., til porrerne og kartoflerne er helt møre.
- Skær de groveste stilke af kørvelen, og hak resten groft. Blend suppen med kørvel og cremefraiche. Smag til med salt og peber.
- Hak fennikelfrøene med en kniv. Pres saften af citronen. Gem ca. 1 spsk citronsaft til at smage suppen til med, og bland resten med olie, salt, peber og fennikelfrø i en skål.
- Skær laksen i tynde skiver og vend dem i citronmarinaden. Lad fisken trække i 3-4 min., tag den op af marinaden og lad den dryppe af. Anret laksen på brødet.
- Smag suppen til med en lille smule citronsaft lige inden servering, og servér suppen med laksetoast.