Kørvelsuppe og toast med laks
SPONSORERET indhold

Kørvelsuppe og toast med laks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn og frisk suppe, serveret med laks, som nærmest smelter på tungen.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
12. mar. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
1 stort bundt kørvel
150 g porrer
150 g skrællede kartofler
2 spsk smør
1¼ liter vand
2 dl cremefraiche 38%
salt og peber
Toast med marineret laks:
250 g laksefilet
4 skiver groft hvedebrød
Citronmarinade:
½ tsk fennikelfrø
1 citron
4 spsk olivenolie
salt og peber

  1. Snit porrerne fint og skær kartoflerne i små tern. Svits porrer og kartofler i smørret i 5 min., uden at det får farve. Tilsæt vand og lad suppen kog i ca. 20 min., til porrerne og kartoflerne er helt møre.
  2. Skær de groveste stilke af kørvelen, og hak resten groft. Blend suppen med kørvel og cremefraiche. Smag til med salt og peber.
  3. Hak fennikelfrøene med en kniv. Pres saften af citronen. Gem ca. 1 spsk citronsaft til at smage suppen til med, og bland resten med olie, salt, peber og fennikelfrø i en skål.
  4. Skær laksen i tynde skiver og vend dem i citronmarinaden. Lad fisken trække i 3-4 min., tag den op af marinaden og lad den dryppe af. Anret laksen på brødet.
  5. Smag suppen til med en lille smule citronsaft lige inden servering, og servér suppen med laksetoast.