Krydderkage med frosting
SPONSORERET indhold

Krydderkage med frosting

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

20. okt. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
10 personer

Ingredienser

3 dl julebryg
75 g mørk farin
225 g hvedemel
50 g kakaopulver
1 spsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
2 tsk. bagepulver
250 g blødt smør
200 g sukker
3 æg
150 g mørk chokolade
Frosting:
50 g blødt smør
200 g flødeost
500 g flormelis
Pynt:
evt. sukkerhjerter

  1. Kog øl og farin sammen ved lav varme, til sukkeret er smeltet. Lad det afkøle. Bland hvedemel, kakaopulver, ingefær, kanel og bagepulver i en skål. I en anden skål kommer du smør og sukker, og pisker det sammen, til det er cremet. Brug gerne en håndmixer. Pisk 1 æg i ad gangen. Rør så melblandingen i sammen med ølblandingen. Hak chokoladen, og vend den i.
  2. Kom dejen i en hjerteform f.eks. en silikoneform (Eva Trio) eller springform ca. 22 cm i diameter, som er smurt godt. Bag kagen ved 175 gr. ca. 1 time på midterste ovnribbe. Tjek, at kagen er gennembagt ved at stikke et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.
  3. Pisk smør og flødeost luftigt med en håndmixer. Pisk flormelis i lidt ad gangen.
  4. Pynt den afkølede kage med frostingen. Har du frosting tilovers, så servér det til kagen i en lille skål.