Krydderkage med lakridsglasur
SPONSORERET indhold

Krydderkage med lakridsglasur

Vi havde næsten glemt, hvor godt en krydderkage kan smage. Et lille drys lakridspulver giver kagen et ekstra pift.

Foto: Columbus Leth
20. nov. 2012 | Opskrift | BoligLiv


Krydderkage med lakridsglasur

Tid: ca. 20 min. plus bagetid

(ca. 18 stykker)

125 g smør
200 g muscovadosukker
2 æg
250 g hvedemel
½ tsk. natron
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nellike
1 dl kærnemælk
50 g rosiner (kan udelades)
50 g valnødder

Lakridsglasur:
150 g flormelis 1 tsk. lakridspulver
lidt kogende vand

1. Rør smør og sukker blødt. Rør æggene i, et ad gangen.
2. B land mel med natron og krydderier, og vend det i dejen skiftevis med kærnemælken. Tilsæt rosiner og hakkede valnødder.
3. Fordel dejen i en smurt sandkageform.
4. Sæt kagen i en kold ovn. Tænd på 175 grader, og bag kagen i ca. 1 time. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen. 5. Rør flormelis med lakridspulver og kogende vand til en tyk glasur. Dekorer kagen.

► SE OGSÅ: Lækker créme brûlée med pærer