Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 30 min.
1 løg
1-2 fed hvidløg
15 g smør
1 spsk olivenolie
1 fennikel
1 rød peberfrugt
2 dl arborioris (160 g)
1 usprøjtet citron
¼ tsk stødt koriander
1 dl hvidvin
ca. ½ liter bouillon
salt og peber
Endvidere:
friskhakkede krydderurter (f.eks. mynte, persille og rosmarin)
50 g parmesanost
- Svits finthakket løg og hvidløg bløde i en gryde med smør og olie.
- Tilsæt fintsnittet fennikel og peberfrugt.
- Vend risene i gryden sammen med fintrevet citronskal og stødt koriander.
- Tilsæt vin og lad det koge ind. Spæd med varm bouillon lidt ad gangen og lad risene simre møre ca. 25 min. – eller indtil al bouillonen er brugt.
- Smag til med citronsaft, salt og peber og tilsæt friskhakkede krydderurter efter smag f.eks. 1 spsk hakket mynte og persille samt 1 tsk hakket rosmarin.
- Vend friskrevet parmesanost i umiddelbart før servering.