Krydderurterisotto
SPONSORERET indhold

Krydderurterisotto

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Krydderurter sætter pift på mange retter. Prøv denne særlige krydderurterisotto.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
08. mar. 2012 | Opskrift | Hjemmet
4-6 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 30 min.
1 løg
1-2 fed hvidløg
15 g smør
1 spsk olivenolie
1 fennikel
1 rød peberfrugt
2 dl arborioris (160 g)
1 usprøjtet citron
¼ tsk stødt koriander
1 dl hvidvin
ca. ½ liter bouillon
salt og peber
Endvidere:
friskhakkede krydderurter (f.eks. mynte, persille og rosmarin)
50 g parmesanost

  1. Svits finthakket løg og hvidløg bløde i en gryde med smør og olie.
  2. Tilsæt fintsnittet fennikel og peberfrugt.
  3. Vend risene i gryden sammen med fintrevet citronskal og stødt koriander.
  4. Tilsæt vin og lad det koge ind. Spæd med varm bouillon lidt ad gangen og lad risene simre møre ca. 25 min. – eller indtil al bouillonen er brugt.
  5. Smag til med citronsaft, salt og peber og tilsæt friskhakkede krydderurter efter smag f.eks. 1 spsk hakket mynte og persille samt 1 tsk hakket rosmarin.
  6. Vend friskrevet parmesanost i umiddelbart før servering.