Ingredienser
1 1/2 dl franskbrødskrumme
2 dl mælk
3 fed finthakkede hvidløg
4 soltørrede tomater fra olielage
400 g hakket, magert kalvekød eller kalv og flæsk 10-12 % fedt
1 1/2 tsk. salt
2 spsk. revet løg
1 spsk. hakket persille
1 æg
peber
10 g smør og 1 spsk. olie til stegning
Tilbehør
Kartofler og en blandet salat
- Kom franskbrødskrummen i en skål, og hæld mælken over. Rør hvidløg og tomater i små tern i, og lad det trække i 10 min. Rør kødet med salt, og rør mælkeblandingen i. Tilsæt de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile ca. 30 min. i køleskabet.
- Steg farsen til frikadeller på en pande i en blanding af smør og olie. Kasser stegefedtet, straks frikadellerne er færdigstegt.
- Server frikadellerne med det foreslåede tilbehør.
- Energi pr. person: 1980 kilojoule Energifordeling: Protein: 29 g – 25 % Kulhydrat: 56 g – 48 % Fedt: 14 g – 27 %