Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Krydret hvid gløgg.

Opskrift på krydret hvid gløgg

Krydret hvid gløgg

Lækker hvid gløgg med hvidvin, æblemost og krydderier, der giver varme i kroppen.

Bedømmelse
Hvid gløgg til 6-8 personer

Krydret hvid gløgg

1 usprøjtet appelsin
2-3 stk. hel kardemomme
5 hele nelliker
5 st.k hel sort peber
1 stykke hel kanel
2-3 skiver frisk ingefær
1⁄2 liter æblemost
75 g lyse rosiner
1 flaske hvidvin
1⁄2 dl lys rom eller vodka
evt. 3-4 spsk sukker
50 g smuttede mandler

Sådan laver du hvid gløgg

Vask appelsinen og skær den i skiver. Læg dem i en gryde med knuste kardemommefrø, nelliker, sort peber, kanel og ingefær. Hæld æblemost på og giv det et langsomt opkog. Tag gryden af varmen og lad „essensen“ trække 1 times tid. Si det over i en ren gryde og tilsæt rosiner og hvidvin. Varm det forsigtigt op, uden at det koger. Smag evt. til med sukker og tilsæt rom eller vodka. Server i glas med fintsnittede mandler.

Ingredienser

12

Tilberedning

ca. 0 MIN.

Type

Specialkost

Kategori

Drikke

Nationalitet

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Tags

gløgg jul
Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok