Krydret hvid gløgg.

Opskrift på krydret hvid gløgg

Krydret hvid gløgg

Lækker hvid gløgg med hvidvin, æblemost og krydderier, der giver varme i kroppen.

Bedømmelse
Hvid gløgg til 6-8 personer

Krydret hvid gløgg

1 usprøjtet appelsin
2-3 stk. hel kardemomme
5 hele nelliker
5 st.k hel sort peber
1 stykke hel kanel
2-3 skiver frisk ingefær
1⁄2 liter æblemost
75 g lyse rosiner
1 flaske hvidvin
1⁄2 dl lys rom eller vodka
evt. 3-4 spsk sukker
50 g smuttede mandler

Sådan laver du hvid gløgg

Vask appelsinen og skær den i skiver. Læg dem i en gryde med knuste kardemommefrø, nelliker, sort peber, kanel og ingefær. Hæld æblemost på og giv det et langsomt opkog. Tag gryden af varmen og lad „essensen“ trække 1 times tid. Si det over i en ren gryde og tilsæt rosiner og hvidvin. Varm det forsigtigt op, uden at det koger. Smag evt. til med sukker og tilsæt rom eller vodka. Server i glas med fintsnittede mandler.

ingredienser

12

tilberedning

ca. 0 minutter

type

specialkost

kategori

Drikke

nationalitet

energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

tags

gløgg jul
Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok