Krydret hvid gløgg
SPONSORERET indhold

Krydret hvid gløgg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker hvid gløgg med hvidvin, æblemost og krydderier, der giver varme i kroppen.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaardd
01. nov. 2015 | Opskrift | Hjemmet
Hvid gløgg til 6-8 personer

Ingredienser

Krydret hvid gløgg

1 usprøjtet appelsin
2-3 stk. hel kardemomme
5 hele nelliker
5 st.k hel sort peber
1 stykke hel kanel
2-3 skiver frisk ingefær
1⁄2 liter æblemost
75 g lyse rosiner
1 flaske hvidvin
1⁄2 dl lys rom eller vodka
evt. 3-4 spsk sukker
50 g smuttede mandler

Sådan laver du hvid gløgg

  • Vask appelsinen og skær den i skiver.
  • Læg dem i en gryde med knuste kardemommefrø, nelliker, sort peber, kanel og ingefær.
  • Hæld æblemost på og giv det et langsomt opkog. Tag gryden af varmen og lad „essensen“ trække 1 times tid.
  • Si det over i en ren gryde og tilsæt rosiner og hvidvin. Varm det forsigtigt op, uden at det koger.
  • Smag evt. til med sukker og tilsæt rom eller vodka. Server i glas med fintsnittede mandler.