Opskrift på kylling med gurkemeje
SPONSORERET indhold

Kylling med gurkemeje

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Du kender sikkert gurkemeje fra karry, eller måske har du en pulverversion stående i skabet, som, du ved, smager af næsten ingenting. Frisk gurkemeje er en hel anden sag. Den er både supersund og god i alt fra suppe, karryretter, juice og i en marinade som her.

Af: Redaktionen Foto: Maria Warnke Nørregaard
15. jan. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
3-4 personer

Ingredienser

Af Louisa Lorang

Gurkemejepasta:
50 g hvidløg, pillede
100 g frisk gurkemeje
100 g cashewnødder
50 g frisk ingefær
50 g galangarod
1 dl vand
salt

Kylling:
1 kylling
3-4 spsk gurkemejepasta
2 spsk eddike
2 tsk sukker
lidt olie
1 bundt forårsløg
1 rød chili, skåret i skiver
frisk koriander
limebåde

Sådan gør du

Gurkemejepasta:
Blend alle ingredienserne til gurkemejepastaen i en foodprocessor. Husk nu, at det farver helt vildt!

Opbevar pastaen i et skoldet glas i køleskabet i op til en uge.

Kylling:
Del kyllingen i 10 stykker. Tag gerne skindet af den, og rids kødet med en lille kniv.

Kom kylling, 3-4 spsk gurkemejepasta, eddike og sukker i en frysepose, og lad kyllingen marinere i 15-20 minutter på køkkenbordet, eller natten over i køleskab.

Dryp kyllingen med lidt olie, og steg den i en 200 grader varm ovn i 45-50 minutter. Anret den varme kylling toppet med snittede forårsløg, chili, koriander og godt med limebåde. Server straks, evt. med masser af lynstegte grøntsager og ris.

Tip: Find frisk gurkemeje i store supermarkeder, helsekosten eller hos
Nemlig.com. Og husk, at gurkemeje smitter helt vildt af på alt fra tøj og hænder til borde og køkkenredskaber, så vær forsigtig!