Kyllingefrikassé med gulerødder, spidskål og ærter
SPONSORERET indhold

Kyllingefrikassé med gulerødder, spidskål og ærter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Maria P Foto: Maria P
15. jun. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 1 time
Ingredienser:
1 lille kylling (ca. 1300 g)
salt
¾ dl hvedemel
2½ dl piskefløde (eller mælk)
4-6 nye gulerødder (ca. 400 g)
1 lille spidskål (500 g)
500 g ærtebælge
peber
Drys:
1 lille bundt kørvel (eller persille/purløg)
Tilbehør:
kartofler

  1. Kom kyllingen i en gryde, tilsæt 1 tsk. salt, og dæk med vand. Kog kyllingen i 45 min. Tag kyllingen op, og lad den køle af, til du kan pille kødet fra benene.
  2. Lad suppen koge ind, til der er ½ l tilbage.
  3. Pisk mel sammen med fløde, og pisk jævningen i suppen. Kog sovsen op under omrøring, og lad den koge i 5 min.
  4. Skær gulerødderne i mundrette stykker på skrå. Skær spidskålen i brede strimler. Kog dem i sovsen i ca. 5 min., til de er møre med bid.
  5. Bælg ærterne. Bryd kyllingekødet i mindre stykker. Kom kyllingen i sovsen, og kog det hele godt igennem. Kom ærterne i til sidst, og smag sovsen til med salt og peber.
  6. Servér frikasséen med kogte kartofler, og drys med grofthakket kørvel.