Kyllingekebab med hummus
SPONSORERET indhold

Kyllingekebab med hummus

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Maria P Foto: Maria P
10. aug. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Iblødsætningstid: mindst 10 timer
Kogetid: ca. 1 time
Hummus:
200 g tørrede kikærter
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
ca. 4 spsk. olivenolie
3 spsk. tahin (sesampasta, fås hos velassorterede supermarkeder og etniske grønthandlere)
3-4 spsk. friskpresset citronsaft
salt
kogevand
1 tsk. paprika
Kyllingekebab:
500 g kyllingefilet
1 fed hvidløg
1 lille bundt persille
2 spsk. olivenolie
3 spsk. friskpresset
citronsaft
1 tsk. stærk paprika
2 tsk. stødt spidskommen
Tilbehør:
pitabrød og evt. salat

  1. Hummus:
    Sæt kikærterne i blød i rigeligt koldt vand i mindst 10 timer.
  2. Kog dem i frisk vand i ca. 1 time, eller til de er helt møre.
  3. Hæld kogevandet fra, men gem det.
  4. Blend kikærterne i en foodprocessor sammen med hakket hvidløg, spidskommen, 2 spsk. olie, tahin og citronsaft. Spæd med kogevandet, til konsistensen er blød og luftig. Smag til med salt og evt. mere spidskommen, tahin og citronsaft.
  5. Bred hummussen ud på et fad, dryp med olie og drys med lidt paprika.
  6. Kyllingekebab:
    Skær kyllingen i terninger.
  7. Hak hvidløg og persille fint, og bland med olie, citronsaft, paprika, spidskommen og salt. Vend kyllingen i marinaden, og lad den trække i 15 min.
  8. Træk kødet på små spyd, og grill dem på en varm grill, til de er gennemstegte.
  9. Servér kyllingekebabben med hummus, pita og evt. en skål salat.