Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Iblødsætningstid: mindst 10 timer
Kogetid: ca. 1 time
Hummus:
200 g tørrede kikærter
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
ca. 4 spsk. olivenolie
3 spsk. tahin (sesampasta, fås hos velassorterede supermarkeder og etniske grønthandlere)
3-4 spsk. friskpresset citronsaft
salt
kogevand
1 tsk. paprika
Kyllingekebab:
500 g kyllingefilet
1 fed hvidløg
1 lille bundt persille
2 spsk. olivenolie
3 spsk. friskpresset
citronsaft
1 tsk. stærk paprika
2 tsk. stødt spidskommen
Tilbehør:
pitabrød og evt. salat
- Hummus:
Sæt kikærterne i blød i rigeligt koldt vand i mindst 10 timer. - Kog dem i frisk vand i ca. 1 time, eller til de er helt møre.
- Hæld kogevandet fra, men gem det.
- Blend kikærterne i en foodprocessor sammen med hakket hvidløg, spidskommen, 2 spsk. olie, tahin og citronsaft. Spæd med kogevandet, til konsistensen er blød og luftig. Smag til med salt og evt. mere spidskommen, tahin og citronsaft.
- Bred hummussen ud på et fad, dryp med olie og drys med lidt paprika.
- Kyllingekebab:
Skær kyllingen i terninger. - Hak hvidløg og persille fint, og bland med olie, citronsaft, paprika, spidskommen og salt. Vend kyllingen i marinaden, og lad den trække i 15 min.
- Træk kødet på små spyd, og grill dem på en varm grill, til de er gennemstegte.
- Servér kyllingekebabben med hummus, pita og evt. en skål salat.