Chokoladetærte
SPONSORERET indhold

Chokoladetærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
07. feb. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(10-12 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: mindst 1 time
Bagetid: ca. 40 min.
Kan evt. fryses, men bunden bliver blød
Mørdej til bunden:
125 g smør
175 g hvedemel
2 tsk sukker
1 lille æg (sammenpisket)
Fyld:
1 dl piskefløde
125 g mørk chokolade (smeltet)
75 g smør (smeltet)
75 g sukker
3 æg (sammenpiskede)
20 g hvedemel

  1. Mørdej: Skær koldt smør i mindre stykker, smuldr det med mel og tilsæt sukker. Saml dejen med æg og evt. lidt vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den.
  2. Stil dejen i køleskabet i ½-1 time. Rul herefter dejen tyndt ud, læg den i en tærteform og tryk siderne godt ind til kanterne. Prik bunden med en gaffel. Sæt tærteformen i køleskabet i en ½ time.
  3. Beklæd formen med bagepapir eller sølvpapir. Hæld ca. 3 dl tørrede bønner i formen for at undgå, at tærtebunden hæver, mens den forbager. Put den i en 200 grader varm ovn i 20 min.
  4. Bland chokoladefyldet og hæld det i formen. Skru ovnen ned til 175 grader og bag ca. 20 min., til fyldet er stivnet. Serveres lun.