Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Koge/bagetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
Kagebunde:
275 g hvedemel
2 tsk bagepulver
¼ tsk salt
200 g blødt smør
200 g sukker
4 æg
1-2 økologiske citroner (skal give 4-5 spsk saft)
Blåbærfyld:
1¼ dl vand
125 g sukker
400 g blåbær
3 spsk majsstivelse
2 spsk citronsaft
Creme:
¼ l cremefraiche 38%
¼ l piskefløde
4 spsk flormelis
1 økologisk citron (skal give 1-2 spsk saft)
Pynt: blåbær, mynte eller citronmelisse
- Tænd ovnen på 180 grader. Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt salt. Pisk smør og sukker cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt fintrevet citronskal og citronsaft og vend melet i.
- Fyld dejen i en smurt springform (24 cm) og bag kagen midt i ovnen ca. 45 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Lad den stå i formen 10-15 min., før den tages ud på en rist til afkøling.
- Kog vand og sukker sammen. Tilsæt 250 g blåbær og kog det igennem et par min. Rør majsstivelsen ud i citronsaft og rør det i blåbærrene. Kog det igennem 1 minut, tag det af varmen og tilsæt de sidste blåbær. Hæld bærmosen i en skål til afkøling.
- Kom cremefraiche, piskefløde, flormelis, fintrevet citronskal og citronsaft i en skål og pisk det til skum med en håndmikser.
- Del kagen i 3 bunde og læg dem sammen med bærmos og creme. Smør den sidste creme på kagens overflade og pynt med friske bær og blade af mynte eller citronmelisse.