Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Lagkage med kokoscreme, mango og hvid chokolade

Lagkage

Lagkage med kokoscreme, mango og hvid chokolade

Bundene er en nøddemarengs og fyldet en blød kokoscreme med et tvist af banan og dejlig sød mango.


Lagkage med kokosdcreme, mango og hvid chokolade

Tid: ca. 1 time plus bage- og frysetid
(6 pers.)

Nøddebunde:
50 g hasselnødder
50 g paranødder
50 g mandler
en knivspids salt
3 æggehvider
70 g honning, flydende

Kokoscreme:
1 vaniljestang, korn og
stang
1 dåse fed kokosmælk
4 æggeblommer
2 spsk. honning
1 knivspids salt

Fyld:
1 banan
1 mango
25 g mørk
chokolade
50 g hvid
chokolade
1 potte skovsyre

1. Kom nødder og mandler i en minihakker eller blender, og kør til en grov nøddemel. Tilsæt en knivspids salt.

2. Pisk hviderne stive, og tilsæt honningen gradvist, mens der piskes langsomt. Pisk et par minutter, til æggehvidemassen bliver sej. Vend forsigtigt de hakkede nødder i æggehviderne.

3. Fordel massen på 3 stykker bagepapir, og glat ud i en cirkel (ca. 18 cm i diameter). Bag bundene en ad gangen ved 170 g i ca. 20 min., til de er gyldne. Afkøl på en bagerist, men lad bagepapiret sidde, til de er helt kølet af. Fjern forsigtigt bagepapiret.

4. Skrab vaniljekornene ud, og kom vaniljekorn,stang og kokosmælk i en gryde. Varm op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen.

5. Pisk æggeblommer, honning og lidt salt sammen i en skål.

6. Fjern vaniljestangen, og hæld den lune kokosmælk over æggeblommerne lidt ad gangen, mens der piskes med et piskeris.

7. Sæt skålen over vandbad, og varm op, til den tykner, mens der røres. Det er vigtigt, at massen ikke overstiger 85 grader.

8. Hæld cremen i en skål, og afkøl til stuetemperatur. Sæt derefter cremen tildækket i fryseren et par timer, til den har sat sig. Blend bananen. Tag cremen ud af fryseren, og rør den igennem. Vend bananen i.

9. Skær mango i tynde både. Hak chokoladen.

10. Læg en nøddebund på et kagefad. Fordel halvdelen af mangoen og halvdelen af chokoladen på bunden, og top med halvdelen af cremen.

11. Læg dernæst en bund ovenpå. Fordel resten af mangoen, chokolade og cremen herpå. Læg den sidste bund på, og top med hvide chokoladespåner og skovsyre.

TIP
Erstat mango med en anden eksotisk frugt.

► SE OGSÅ: Lækker gulerodslagkage med mascarpone
► SE OGSÅ: Othellolagkage
► SE OGSÅ: Flødeskumslagkage med pandekagebunde

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok