Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 6-8 min.
Ikke fryse-egnede
(ca. 8 snitter)
150 g smør
150 g sukker (ca. 11/2 dl)
3 æg (str. mellem)
1 tsk bagepulver
150 g mel (21/2 dl)
3 spsk mælk
2 spsk kakao (alternativt 2 hvide og 1 brun lagkagebund)
Cremefyld:
2 1/2 dl fløde (9%)
3 æggeblommer
2 spsk flormelis
2 tsk vaniljesukker
1 spsk majsstivelse
5 spsk jordbær, hindbærsyltetøj, abrikosmarmelade eller friske bær
Pynt:
200 g marcipan
flormelisglasur (med og uden kakao)
ribsgelé
2 1/2 dl piskefløde (pisket til skum)
- Rør smør og sukker sammen og rør æggene i.
- Bland bagepulver i melet og rør det i sammen med mælken. Tag 1/3 af dejen fra og rør kakao i.
- Bag 2 hvide bunde og 1 brun bund af dejen i en lille bradepande eller direkte på bagepapir lagt på bagepladen. Bag ved 200 grader i 6-8 min.
- Creme:
- Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen. Bring fløden i kog med den flækkede vanilje. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld tilbage i gryden og bring i nærheden af kogepunktet under piskning. Lad cremen blive kold. Fisk vanillestangen op.
- Læg bundene sammen med creme og syltetøj. Udstik udrullet marcipan i blomsterfigur el. andet og læg det på nogle af snitterne.
- Kom glasur på andre og pynt med ribsgelé, flødeskum og kakaoglasur i striber.