Ingredienser
Tid: ca. 40 min. plus hvile- og bagetid
(8 pers.)
Mørdej:
120 g hvedemel
60 g flormelis
70 g koldt smør i små tern
1 æggeblomme
Mazarinmasse:
125 g marcipan
100 g rørsukker
75 g blødt smør
1 æg
30 g hvedemel
Nøddetopping:
125 g hasselnødder
100 g smør
75 g sukker
1 stor spsk. honning
50 g mørk chokolade til pynt
- Kom mel og flormelis i en skål, og smuldr smørret heri. Saml dejen med ægget. Du kan også samle den i en foodprocessor. Stil dejen køligt i ca. 30 min.
- Rul mørdejen ud, så den passer til en tærteform, 22 cm i diameter. Smør formen, og læg dejen i, så den dækker både bund og kanter. Stil formen med dejen køligt i 30 min.
- Riv marcipanen groft, og rør med rørsukker. Pisk smørret i, og tilsæt ægget, mens der piskes. Rør melet i, og rør til en ensartet mazarinmasse.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Fordel mazarinmassen ligeligt over hele mørdejen.
- Bag tærten i ovnen i ca. 25 min., til den er gylden. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der mazarin ved, bages kagen lidt længere tid.
- Hak nødderne groft, og kom dem i en gryde sammen med smør, sukker og honning. Kog massen op. Tag gryden af varmen, og fordel nøddemassen på tærten.
- Bag kagen i yderligere 5-8 min., til kagen er gylden. Afkøl kagen.
- Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dekorer kanten af tærten.