Lækker nougatis på kiksebund
SPONSORERET indhold

Lækker nougatis på kiksebund

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker nougatis på kiksebånd er et sikkert sommerhit.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
24. jan. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
8 personer

Ingredienser

Hård nougat:
100 g hasselnødder
100 g sukker
Is:
6 past. æggeblommer (3 bægre)
90 g sukker
korn af 1 vaniljestang
½ l piskefløde
Desuden:
10 knuste digestive-kiks
3 spsk. smeltet smør

  1. Rist nødderne i ovnen ved 200 gr. i ca. 10 min. Gnub de løse hinder af med et rent viskestykke. Hak nødderne.
  2. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, til det er gyldent, og kom de lune nødder i. Smør massen ud på bagepapir. Knus det med en kagerulle, når det er stivnet, eller kom det kort en tur i food-processoren.
  3. Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Pisk vaniljekorn i. Kom fløden i, og pisk det hele til cremet skum.
  4. Vend den hårde nougat i ismassen.
  5. Miks kiksene i en foodprocessor sammen med smeltet smør. Fordel det i en form (20 x 20 cm) foret med plastfilm eller en springform (22 cm). Kom isen over, og frys den mindst 6 timer.
  6. Pynt isen med flødeskum, bær og evt. mynte.