SPONSORERET indhold
Lækre berlinerpfankuchen
12 stk.
Ingredienser
75 g smør
1 dl fløde 9 %
25 g gær
1 æg
2 spsk. sukker
250 g hvedemel
1 æggehvide til pensling
Fyld:
ca. 1 dl jordbærsyltetøj
Desuden:
sukker evt. blandet med lidt kanel eller flormelis
1 liter olie egnet til friturestegning
- Smelt smørret, og bland fløden i. Når det er fingervarmt, opløses gæren heri. Pisk ægget i. Kom sukker og hvedemel i. Lad dejen hæve ca. 45 min.
- Udrul dejen til en firkant ca. 20 x 30 cm. Udstik cirkler ca. 5 cm i diameter, og pensl cirklerne med sammenpisket æggehvide. Læg 1 tsk. fyld på hveranden cirkel. Læg den anden dejcirkel over, og tryk kanterne meget grundigt sammen.
- Frituresteg kagerne, til de er gyldne. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Vend kagerne i sukker evt. blandet med kanel, eller drys dem med flormelis.