Lækre morgenboller
SPONSORERET indhold

Lækre morgenboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Så skal der bages surdejs boller.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
26. maj. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
15 stk.

Ingredienser

Morgenboller
1 portion (ca. 3 dl) hvedesurdej (se herunder)
5 g gær
4½ dl lunkent vand
2 tsk. salt
250 g fuldkornsdurummel el. fuldkornsspeltmel
ca. 500 g hvedemel

Desuden:
1 sammenpisket æg
2-3 spsk. blåbirkes

Grundopskrift på hvedesurdej (Ca. 3 dl)
2 dl vand (40 gr. varmt)
2 dl hvedemel
5 g gær

  1. Rør surdejen sammen, og kom den i et stort glas. Dæk med plastfilm, prik et par små huller i plasten.
  2. Lad blandingen stå 2-3 dage ved køkkentemperatur. Det skal dufte syrligt og må gerne boble lidt.

    ------------------------------
  3. Rør surdej, gær og vand sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen grundigt, til den er smidig.
  4. Stil dejen til hævning i køleskab 10-12 timer tildækket. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå 1 time.
  5. Form dejen til 15 boller. Lad dem efterhæve ca. 20 min. Pensl med æg, og drys med birkes.
  6. Bag bollerne ved 225 gr. i ca. 18 min. på midterste ovnribbe.

Tag sur dej fra til næste gang, inden du former dejen.

Kom 3 dl dej i et glas. Drys lidt salt på overfladen, og kom plastfilm over.

Sæt dejen i køleskab, hvor den kan holde sig et par uger og udvikler sig til surdej. Tag surdejen ud et døgn før, den skal bruges.

Anbefalet til dig