Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Lækre teboller til weekenden
Foto: Mikkel Adsbøl | Nybagte teboller smager himmelsk med lidt smør og god skive ost.
Hendes Verden

Teboller opskrift

Lækre teboller til weekenden

Del på

Teboller - bagerens brødklassiker. Teboller skal være så lette og bløde som muligt, og det kræver en blød dej.

Af Karen Hare | 08.nov.2016 | Mad

1 TIME 30 MIN.

Ca. 14 teboller

75 g smør
3 dl mælk
40 g gær
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
½ tsk. stødt kardemomme
ca. 400 g mel
1 æg til pensling

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Type

Kategori

Nationalitet

Sådan bager du teboller

1. Smelt smørret, tag gryden fra varmen, og tilsæt mælk. Hæld den fingervarme væske over smuldret gær, salt, sukker og kardemomme. Tilsæt ca. 200 g mel, og pisk blandingen godt igennem. Tilsæt gradvis mere mel, mens du ælter dejen færdig. Den skal være meget blød, så du skal arbejde med let hånd og små meldrys indimellem. Lad dejen hæve ca. 40 min. lunt og tildækket.

 

2. Sigt mel over dej og bord, og vend den ud. Sigt mere mel over den, ælt den let, og del den i 14 lige store portioner. Tril dem til boller, og stil dem til efterhævning på pladen i ca. 30 min.

 

3. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 210 gr. i ca. 14 min.

Læs alt om teboller boller boller
Del på
Kommentarer (0)