Kom med til ALT for damernes Kvindeløb – SÆRTILBUD tom 30. april: Kun 225 kr.   BESTIL HER

Opskrift på lakridskarameller
Foto: Lakridskarameller

Opskrift på lakridskarameller

Lakridskarameller

Ca. 49 stk:
½ l piskefløde 38%
250 g sukker
125 g glukose (f.eks. Morten Heibergs Glukose Sirup, der fås i velassorterede supermarkeder)
2 tsk lakridspulver
ca. 50 g lakridspulver til at trille i (fås bl.a. i Panduro Hobby).


Kog alle ingredienser (undtaget lakridspulver), indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende. Rør i den med jævne mellemrum, dog mest i slutningen. Karamellen er færdigkogt, når den er godt gyldenbrun og begynder at slippe grydens bund efter ca. 20-35 minutter ved jævn, god varme. Tag gryden af varmen, tilsæt lakridspulveret og rør godt. Hæld karamellen op i en beholder, ca. 18x 18 cm, der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg også olieret bagepapir på toppen.

Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur helst til næste dag – alternativt fem timer. Udskæres i 7x7, i alt 49 stk., og vendes i lakridspulver.

Tip:
Pak gerne karamellerne stykvis i cellofan – det er en lækkerbisken for både børn og voksne.
Julens klassiske opskrifter
Flæskesteg med sprød svær, sauce og hvide og brune kartofler
Elsker du den klassiske julemiddag med flæskesteg med sprød svær og br...
confit de canard
Servér confit de canard som supplement til julemaden i stedet for at s...
Sprød rødkålsalat med honning, ingefær og æble
Få opskriften på en skøn rødkålssalat med honning, æble og ingefær til...
Ris a la mande
Få opskriften på den klassiske juledessert ris a la mande med lækker k...
Julefrokost: Få de lækre og klassiske opskrifter
Årets julefrokoster er over os, og skal du selv være værtinde for et s...

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok