Ingredienser
Samlet tilberedningstid: 24 timer + frysning 48 timer
Arbejdstid: 30 min.
Frysning: 48 timer
Marineringstid: 24 timer
Ingredienser:
350 g hellefisk eller laks i filet (indfrosset i mindst 48 timer ved minus 18 grader)
1 spsk lakridsrodspulver
½ tsk hel fennikel- eller anisfrø
1 tsk knust sort peber
2 spsk honning
1 spsk fint salt
1 bakke små blandede salater
2 gulerødder
Tilbehør:
brød
- Skyl fisken i koldt vand og dup den tør med køkkenrulle. Fjern evt. ben med en pincet. Prik ned i fiske-kødet med en gaffel.
- Bland lakridsrodspulver med fennikel- eller anisfrø, peber, honning og salt. Læg fisken på skindsiden i et dybt fad eller en bradepande. Gnid fisken godt med krydderiblandingen.
- Dæk fadet til med plastfilm, og lad den marinere et døgn i køleskabet.
- Høvl spåner af gulerod med en tyndskræller og anret med salat og tynde skiver af fisken. Servér med brød.